Deep Renovation of a Multi-owner Residential Building to Reach a Low Energy Standard

Location

Avedøre Stationsby, Hvidovre, Denmark

Scope of Renovation

The scope of the renovation is to develop a showroom for innovative energy renovation with a special focus on façade renovation.

 

Characteristics

  • Avedøre Boligselskab consists of three social housing companies, all located in Avedøre City. They operate 2.500 flats (both multi-family and terraced houses) ranging from 69 to 138 m2.
  • Store Hus (“the Big House”, 464 flats) is the RINNO demo site.
  • Construction year: 1976-78.
  • The building is made of concrete elements. Facade elements must be exchanged due to cold bridges and penetrating water.
  • Replication of up to 960 facade elements depending on the results.
  • Other renovation elements will be integrated (e.g., exchange of heating system, insulation of installations and new smart meters).

Transformation measures

  • Building PVT
  • Mechanical ventilation system with heat recovery – testing of Micro-ventilation in living rooms
  • Triple (energy) glazing
  • The DH system will be developed as an advanced, 4th generation DH based on the ATES technology
  • Infrastructure for electro mobility chargers

Be the first to hear about the latest progress across our pilot sites by signing up to the RINNO newsletter!